Hankasalmen kirkko

Kirkkotie 2 , 41520 Hankasalmi
040 844 2236, suntio ke-su

Hankasalmen kirkko

Kirkko on käytössä pääsääntöisesti pääsiäisestä jouluun.

Kirkkoa käytetään jumalanpalveluksiin, kirkollisiin toimituksiin (mm. avioliittoon vihkiminen, vainajan siunaaminen) ja konsertteihin. Kirkossa on paljon kiitosta saanut akustiikka.

Kirkko on suljettu 27.12.2019 - 4.4.2020.

Jumalanpalvelus, pääsääntöisesti messu eli ehtoollisjumalanpalvelus, on sunnuntaisin klo 10, ellei tapahtumissa toisin mainita. Kirkon ollessa suljettuna talviaikaan pääjumalanpalvelukset ovat kirkonkylän seurakuntatalossa.

Josef Stenbäckin piirustusten mukainen puukirkko on valmistunut vuonna 1892 ja on pohjapiirustukseltaan ristinmuotoinen. Kirkko on remontoitu täydellisesti vuosina 1993-95.

Kirkkoon mahtuu n. 1300 henkilöä, kirkossa on urkuparvi. Alakertaan mahtuu n. 800 henkilöä.

Käytössä on ns. vanhat urut (v. 1899 hankitut 20 -äänikertaiset) ja v. 1988 kirkkoon ostetut urut sekä piano.

Kirkossa on yleisöwc-tilat ja invawc.

Pyörätuoliluiskat ovat pääovella ja kirkkosalissa pystyy liikkumaan pyörätuolissa ja myös alttarille on esteetön pääsy. Sakastiin ei pääse pyörätuolilla.

Varaukset kirkkoherranvirastosta:

Puh. 020 780 9860, sähköpostiosoite hankasalmen.seurakunta@evl.fi ja käynti- ja postiosoite Pappilantie 5, 41520 Hankasalmi

Kirkon oma parkkipaikka 20 autolle on aivan kirkon vieressä.  Mahdollista on käyttää tilanteen mukaan kunnan ilmaista parkkialuetta kirkon vieressä, tilaa on n. 50 autolle.

Kirkko sijaitsee Hankasalmen kirkonkylän keskustaajaman päätien, Keskustien, varrella.

Kirkkotie 2, 41520 Hankasalmi

Palmusunnuntain sanajumalanpalvelus

Jumalanpalvelukset ovat siirtyneet talven jälkeen takaisin kirkkoon. Jumalanpalvelus toimitetaan ilman paikan päällä koolla olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelus välitetään suorana ja myöhemmin tallenteena Hankasalmen seurakunnan nettisivulla, Youtube -kanavalla ja tallenteena Facebook -sivulle, jolloin pääset netin välityksellä seuraamaan jumalanpalvelusta. Halutessasi voit lähettää tekstiviestillä esirukouspyynnön jumalanpalveluksessa luettavaksi sunnuntaihin klo 9.15 mennessä jumalanpalveluksen toimittajalle.

Kirkkotie 2, 41520 Hankasalmi

Kiirastorstain sanajumalanpalvelus

Kiirastorstaina muistellaan opetuslasten viimeistä ateriaa yhdessä Jeesuksen kanssa. Jumalanpalvelus toimitetaan ilman paikan päällä koolla olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelus välitetään suorana ja myöhemmin tallenteena Hankasalmen seurakunnan nettisivulla, Youtube -kanavalla ja tallenteena Facebook -sivulle, jolloin pääset netin välityksellä seuraamaan jumalanpalvelusta.