Hankasalmen kirkko

Kirkkotie 2 , 41520 Hankasalmi
040 844 2236, suntio ke-su

Hankasalmen kirkko sivusta kuvattuna talvella

Kirkko on käytössä poikkeuksellisesti myös talvikautena 2020-2021

Kirkkoa käytetään jumalanpalveluksiin, kirkollisiin toimituksiin (mm. avioliittoon vihkiminen, vainajan siunaaminen) ja konsertteihin. Kirkossa on paljon kiitosta saanut akustiikka.

Jumalanpalvelus, pääsääntöisesti messu eli ehtoollisjumalanpalvelus, on sunnuntaisin klo 10, ellei tapahtumissa toisin mainita. Kirkon yleensä ollessa suljettuna talviaikaan pääjumalanpalvelukset ovat kirkonkylän seurakuntatalossa. Talvikautena 2020-2021 kirkko on poikkeuksellisesti käytössä koronavirusepidemiasta johtuvista suosituksista ja rajoituksista johtuen. Esim. siunauskappeliin voidaan turvavälit huomioon ottaen ottaa 20 hengen siunaustilaisuus ja kirkonkylän seurakuntatalolle jumalanpalveluksiin 50. Kirkko tarjoaa mahdollisuuden turvavälit huomioonottaen suurempiin tilaisuuksiin.

Josef Stenbäckin piirustusten mukainen puukirkko on valmistunut vuonna 1892 ja on pohjapiirustukseltaan ristinmuotoinen. Kirkko on remontoitu täydellisesti vuosina 1993-95.

Kirkkoon mahtuu n. 1300 henkilöä, kirkossa on urkuparvi. Alakertaan mahtuu n. 800 henkilöä.

Nyt koronaepidemian aikana kirkkoon voidaan ottaa n. 500 henkilöä turvavälein.

Käytössä on ns. vanhat urut (v. 1899 hankitut 20 -äänikertaiset) ja v. 1988 kirkkoon ostetut urut sekä piano.

Kirkossa on yleisöwc-tilat ja invawc.

Pyörätuoliluiskat ovat pääovella ja kirkkosalissa pystyy liikkumaan pyörätuolissa ja myös alttarille on esteetön pääsy. Sakastiin ei pääse pyörätuolilla.

Varaukset kirkkoherranvirastosta:

Puh. 020 780 9860, sähköpostiosoite hankasalmen.seurakunta@evl.fi ja käynti- ja postiosoite Pappilantie 5, 41520 Hankasalmi

Kirkon oma parkkipaikka 20 autolle on aivan kirkon vieressä.  Mahdollista on käyttää tilanteen mukaan kunnan ilmaista parkkialuetta kirkon vieressä, tilaa on n. 50 autolle.

Kirkko sijaitsee Hankasalmen kirkonkylän keskustaajaman päätien, Keskustien, varrella.

Kirkkotie 2, 41520 Hankasalmi

Piispanmessu

Kirkkotie 2, 41520 Hankasalmi

Safarikuoron konsertti

Vapaa pääsy, vapaaehtoinen kolehti lähetystyölle.
Tervetuloa kuuntelemaan!