Tervetuloa riparille!

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin nuori täyttää 15 vuotta. Reilun puolivuotta kestävässä rippikoulussa opetetaan kristinuskon perusasiat ja tutustutaan kotiseurakunnan toimintaan. Ripari on mahdollisuus myös pohtia elämän tärkeitä asioita: Omaa itseä, ihmissuhteita ja suhdetta Jumalaan. Ripari on siis tutkimusmatka elämään. Rippikoulu päättyy yleensä noin viikon mittaiseen rippileiriin, jonka jälkeen nuori voidaan konfirmoida.

Lähes koko ikäluokka käy Hankasalmella rippikoulun. Pääsääntöisesti rippikouluja on kaksi, ikäluokan koosta riippuen. Ensimmäinen on osittain talviloman aikana sekä kahtena viikonloppuna ja toinen ripari kesälomalla. Paikkana on seurakunnan oma leirikeskus Hännilä.

Lisää tietoa rippikoulusta, konfirmaatiosta ja rippijuhlasta löydät tästä

Aukeama rippikouluraamatusta

Hankasalmen seurakunnan rippikoululeirit vuonna 2019

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumislomakkeet on jaettu ti 9.10. koulussa 8-luokkalaisille. Lomakkeita saa tarvittaessa myös kirkkoherranvirastosta.

Kevätleiri

- toteutetaan kolmena viikonloppuleirinä

- leirijaksot: la-ma 23.-25.2. (osa talvilomasta), pe-su 29.-31.3. ja pe-su 26.-28.4.

- leirijaksot leirikeskus Hännilässä

- konfirmaatio on sunnuntai 30.6. klo 10 kirkossa yhdessä kesärippileirin kanssa

Kesäleiri

- vanhempainilta keskiviikko 5.6. klo 18 kirkonkylän seurakuntatalossa