Hautojen hoito ja hinnasto

Seurakunta vastaa hautausmaiden yleisestä hoitamisesta. Hautapaikan haltijat vastaavat haudan hoidosta ja hautaoikeuteen liittyy haudanhoitovelvoite. Hauta tulee pitää siistinä ja hoidettuna. Haudan hoidon voi tilata korvausta vastaan seurakunnalta. Seurakunnan tarjoamat vaihtoehdot haudan hoidolle ovat: 

5 -vuoden hoitosopimus

Tehdään kirjallisena viideksi vuodeksi kerrallaan. 5 -vuoden hoitosopimus sisältää kukkatilan siistimisen talven jälkeen, mullanvaihdon, kesäkukkien istuttamisen (1/hautapaikka), kastelun, lannoituksen, rikkaruohojen ja kuihtuneiden kukintojen poistamisen. 

Kesähoito

Vuodeksi kerrallaan, ei tehdä erillistä sopimusta. Sisältää kukkatilan siistimisen talven jälkeen, mullanvaihdon, kesäkukkien istuttamisen (1/hautapaikka), kastelun, lannoituksen, rikkaruohojen ja kuihtuneiden kukintojen poistamisen. 

Kastelu

Sisältää ainoastaan kastelun. Omaiset huolehtivat itse kukkien istutuksen ja muun hoitamisen.

Miten toimia

Halutessasi tilata seurakunnalta haudanhoidon, ota yhteyttä:

Hautausmaan toimistoon puh. 040 844 2234

Seurakunnan taloustoimistoon puh. 040 844 2228 (ma-ke klo 9-12)

tai kirkkoherranvirastoon puh. 020 780 9860 (ma-ke klo 9-12)

 

 

 

Hinnasto 2024

Huomioitavaa:

 

Seurakunta lähettää haudanhoitolaskut asiakkaille toukokuun aikana. Kun hauta on kesällä seurakunnan hoidossa, saa asiakas automaattisesti laskun seuraavana keväänä ja sen maksamalla hoito jatkuu. Jos haudanhoitoa ei haluta enää jatkaa, voi laskun jättää maksamatta ja hoito katkeaa.  Tämä koskee kesähoitoa ja kastelua. 

Hauta otetaan hoitoon, kun hoitomaksu on tullut seurakunnan tilille. Kukat istutetaan hoitohaudoille kesäkuun alkupuolella, mahdollisten yöhallojen takia. Kukkien valinnasta vastaa seurakunta. 

Hoitokausi päättyy viimeistään syyskuun alussa kukkien kunnosta ja säästä riippuen.  

Seurakunta suorittaa muutamien vuosien välein kuulutusmenettelyn haudoilla, joiden hallinta-aika on päättynyt eikä omaisia ole tavoitettu ja hauta on hoitamaton. 

Lepolan hautausmaa Hankasalmella