Lapset ja perheet

Päiväkerho- ja muu lapsi- ja perhetyön toiminta-ajatus on toimia kristillisten elämänarvojen ja tasapainoisen perhe-elämän vahvistamiseksi hankasalmelaisissa kodeissa. Erityisesti tuetaan kotien kristillistä kasvatusta, jotta Jeesuksen kehotus "Sallikaa lasten tulla minun tyköni" voisi toteutua.

Hankasalmen seurakunta järjestää päiväkerhoja 3-5 -vuotiaille lapsille kirkonkylän seurakuntatalossa, Aseman ja Niemisjärven seurakuntakodissa. Syksyn toimintakausi päättyy lasten joulukirkkoon kuten keväkausi päättyy kevätkirkkoon, jossa lapset siunataan kesälomalle. Keväällä järjestetään linja-autoretki johonkin lähialueen kohteeseen, myös vanhemmat ja sisarukset ovat mahdollisuuksien mukaan tervetulleita. Keväällä järjestetään myös 4 -vuotissynttärit kuluvana vuonna 4 -vuotta täyttäville.

Seurakunta järjestää perhekahvilatoimintaa yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hankasalmen paikallisosaston kanssa. Syksystä kevääseen perhekahvila kokoontuu perjantaisin vuoroviikoin kirkonkylän seurakuntatalossa, Aseman tai Niemisjärven seurakuntakodissa.  

Lapsityönohjaajat osallistuvat eskaritoimintaan kunnan eri ala-asteilla ja vierailevat viikottain kunnan päiväkodeissa.

 

 

 

 


Lastenohjaaja

Työvapaalla 1.8.2020 - 31.5.2021

Seurakuntapastori

Viikkovapaat pääsääntöisesti ma ja ti.