Siunauskappeli

Leväniementie 19 , 41520 Hankasalmi

Siunauskappeli

Lepolan hautausmaalla sijaitseva siunauskappeli on rakennettu vuonna 1937. Piirustukset laati arkkitehti Elis Hyvärinen.

Siunauskappelia käytetään vainajan siunaamiseen ja myös pienimuotoisiin konsertteihin ja hartauksiin.

Siunauskappeliin mahtuu 60 henkilöä ja tarvittaessa käytävälle voidaan laittaa 5 lisätuolia. Nyt koronaepidemian aikana kappeliin voidaan ottaa 20 henkilöä turvavälein. Vainaja voidaan siunata myös haudalla tai kirkossa, jolloin saattoväen koko saa olla suurempi.

Ulko-ovelle laitetaan tarvittaessa pyörätuoliluiskat.

Kappeli sijaitsee n. 1 km:n etäisyydellä kirkonkylän keskustasta pohjoiseen päin Konneveden suuntaan. Parkkialueita on kaksi: Lepolan hautausmaan eteläpuolella mäntyjen keskellä hiekkapintainen alue, jossa puiden juuret ovat pinnassa. Liikuntarajoitteisille parkkialue on jonkin verran haastava. Toinen parkkialue on  pohjoispuolella Niemeläntien varressa.