Seurakunnan uutisia, kolumneja ym.

PÄIVITETTY TIEDOTE HANKASALMEN SEURAKUNNAN TOIMINNASTA 24.8.2021 ALKAEN

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (24.8.), Hankasalmen kunnan (12.8.) ja Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin (13.8.) määräysten, linjausten ja ohjeiden sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin suositusten (23.8.) vaikutukset Hankasalmen seurakunnan toimintaan 24.8. alkaen:

Hankasalmen kunnan alueella ei ole kokoontumisrajoituksia voimassa, mutta kaikkia koskevana ohjeena on pyrkiä noudattamaan turvavälejä, käyttää edelleen maskia ja käydä vuorollaan hakemassa tarjotut rokotukset.

JUMALANPALVELUKSET

Kaikki jumalanpalvelukset toteutetaan Hankasalmen kirkossa siten, että paikan päällä jumalanpalvelukseen osallistuvien seurakuntalaisten määrää ei ole rajoitettu, kun turvavälejä ja muita ohjeita (OKM, THL) noudatetaan. Jumalanpalvelukset välitetään myös suorana seurakunnan youtube-kanavan kautta. Jumalanpalvelus vietetään messuna. Maskisuosituksen tukemiseksi kirkkokahveja ei järjestetä.

KIRKOLLISET TOIMITUKSET (Hautaan siunaamiset, kasteet jne.)

Kirkollisten toimitusten ja niihin liittyvien juhlien osalta paikalla olevaa osallistujamäärää ei ole rajoitettu, kun turvavälejä ja muita ohjeita (OKM, THL) noudatetaan. Vastuu osallistujajoukon rajaamisesta ja rajoitusten noudattamisesta on tilaisuuden järjestäjällä (vainajan omaiset, kastettavan vanhemmat jne.). Hankasalmen kirkko on väljyytensä vuoksi hyvä paikka kirkollisten (kasteet, hautaan siunaamiset jne.) toimitusten järjestämiselle.

MUUT TILAISUUDET, TAPAHTUMAT ja VIIKKOTOIMINTA

Seurakunnan kokoava viikkotoiminta käynnistyy syyskuun alusta ilman kokoontumisrajoituksia, kun turvavälejä ja muita ohjeita noudatetaan.

ASIAKASPALVELU

Kirkkoherranvirasto, taloustoimisto, diakoniatoimisto ja hautausmaan toimistossa voi asioida myös paikan päällä kasvokkain syyskauden alusta (viikko 36, ma 30.8. alkaen, ma-ke klo 9-12 tai muuhun aikaan ennakkkoon sovitusti). Asiointi on mahdollista myös puhelimitse ja sähköpostitse.  Työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse.

Lisätietoja ja yksityiskohtaisempia ohjeita saa tarvittaessa kirkkoherranvirastosta puhelimitse tai sähköpostilla, puh. 020 7809860, hankasalmen.seurakunta@evl.fi ma-ke klo 9-12 ja sekä erikseen ennakkoon sovitusti.

Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota meihin yhteyttä!