Seurakunnan uutisia, kolumneja ym.

 

Haudanhoito

Kesälle 2019 ei oteta enää uusia haudanhoitoja eikä uusia kastelusopimuksia juhannuksen jälkeen. 

 

Virkatodistukset ja sukututkimukset Kuopion aluekeskusrekisteristä

Kuopion aluekeskusrekisteriin kuuluvat virkatodistusten ja sukututkimusten osalta 1.1.2019 alkaen Kuopion seurakuntien lisäksi Hankasalmen, Joroisten, Konneveden, Leppävirran, Pieksämäen, Rautalammin, Suonenjoen, Tervon ja Vesannon seurakunnat.

Aluekeskusrekisterien perustaminen liittyy Kirkkohallituksen valtakunnalliseen hankkeeseen, jossa kirkonkirjojenpidon tehtäviä pyritään keskittämään suurempiin yksiköihin. Keskittämisen mahdollistaa se, että lähes kaikki alueen seurakunnat ovat saaneet kirkonkirjojen digitoinnin sähköiseen muotoon valmiiksi.

Aluekeskusrekisteriin siirtyminen näkyy virkatodistuksia ja sukuselvityksiä tilattaessa. Niiden tilaukset tehdään jatkossa suoraan aluekeskusrekisteriin 1.1.2019 alkaen. Asiointi ei edellytä matkustamista paikan päälle, vaan asiakkaita palvellaan myös puhelimitse ja sähköpostin välityksellä. Tilauksiin on käytössä myös nettilomake. Hintoihin ei tule muutoksia.

Aluekeskusrekisteri palvelee asiakkaita kaikkina arkipäivinä, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta, klo 9-15. Tilaukset nettilomakkeella, puhelimitse, kirjeitse tai käymällä paikanpäällä. 

Yhteystiedot:

Puh. 040 4848 225

https://lomakeet.evl.fi/kuopion-seurakunnat/virkatodistus

Postiosoite: Kuopion aluekeskusrekisteri, PL 1064, 70101 Kuopio

Käyntiosoite: Suokatu 22 B 2. kerros, Kuopio

Huom! Linkki yhteystietoihin ja nettilomakkeeseen löytyvät myös näiltä Hankasalmen seurakunnan sivuilta kohdasta info ja asiointi/virkatodistus ja sukututkimus

 

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto

Avoinna kesä-, heinä- ja elokuussa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9-14.

HUOM! Suljettu 28.8. syksyn suunnittelupäivän johdosta, johon kaikki työntekijämme osallistuvat.