Seurakunnan uutisia, kolumneja ym.

TIEDOTE HANKASALMEN SEURAKUNNAN TOIMINNASTA 1.6.2020 ALKAEN

Valtioneuvoston, muiden viranomaisten sekä piispojen seurakunnille antamia ohjeita, suosituksia ja määräyksiä vallitsevaan koronavirus-tilanteeseen liittyen toteutetaan Hankasalmen seurakunnassa  1.6.2020 alkaen seuraavasti:

* jumalanpalveluksiin kirkossa paikan päällä voi osallistua yli 50 henkeä sillä edellytyksellä, että noudatetaan viranomaisten ohjeita turvallisesta järjestämisestä. Jumalanpalvelus välitetään edelleen myös seurakunnan YouTube -kanavalla suorana ja ja tallenteena sekä seurakunnan kotisivulla ja myös tallenteena Facebook -sivulla. Vaikka kirkossa on reilusti tilaa, pyydämme riskiryhmään kuuluvia noudattamaan hyvää harkintaa ja kaikkia kiinnittämään huomiota oireettomuuteen, turvaväleihin ja käsienpesuun/desinfiointiin. Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme!

* kirkkotilassa tapahtuvien kirkollisten toimitusten osalta (avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen, kaste jne.) osallistujia voi olla yli 50 henkeä. Henkilömäärä suhteutetaan aina turvavälein tilaan sopivaksi ja näin ollen seurakunnan joihinkin tiloihin otettava henkilömäärä voi olla alle 50. Esim. Hautausmaan kappeliin ei turvaetäisyyksiä koskevat ohjeet huomioiden voida ottaa sisälle saattoväkeä n. 20 henkeä enempää. Vainajan siunaaminen voi olla myös kirkossa tai haudalla ja tämä mahdollistaa silloin 50 hengen osallistumisen.

* muistotilaisuuksia, kaste- ja hääjuhlia ym. koskee edelleen Valtioneuvoston linjauksen mukainen 50 hengen enimmäisosallistujamäärä tilaan turvavälein suhteutettuna.

* muu seurakuntalaisia yhteen kokoava säännöllinen toiminta on yhä tauolla toistaiseksi.

* kirkko on suljettu kesällä 2020 jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia lukuun ottamatta.

* Kirppari on suljettu ainakin kesäkuun loppuun saakka. (17.6.2020 päivitetty tieto: Kirppari ja Lähimmäisen Kammari avautuvat ma 22.6.2020 alkaen).

* rippikoululaisiin ja heidän huoltajiinsa on oltu suoraan yhteydessä kesän rippikoulun järjestämisestä.

* kirkkoherranvirasto, taloustoimisto, diakoniatoimisto ja hautausmaan toimisto on toistaiseksi suljettu paikan päällä tapahtuvalta asiakaspalvelulta. Palvelemme puhelimitse ja sähköpostitse.  Myös muut työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse.

* lisätietoja ja yksityiskohtaisempia ohjeita saa tarvittaessa kirkkoherranvirastosta puhelimitse tai sähköpostilla, puh. 020 7809860, hankasalmen.seurakunta@evl.fi ma-ti klo 9-14 ja ke-to klo 9-12 sekä erikseen ennakkoon sovitusti.

Älä jää yksin kysymyksiesi ja huoliesi kanssa vaan ota meihin yhteyttä!

Haudanhoito

Kesälle 2020 otamme uusia kesähoito-/kastelusopimuksia ma 15.6. saakka.

Tarkempia tietoja haudanhoidosta saat klikkaamalla vasemmalla olevasta sivupalkista kohdan "hautojen hoito ja hinnasto".