Rukoilevat nuoret

Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Messu (ehtoollisjumalanpalvelus) ja sanajumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on seurakunnan toiminnan ydin. Jumalanpalvelukseen kutsutaan kaikkia seurakuntalaisia vauvasta vaariin, erilaisista elämäntilanteista tulevia ihmisiä yhteen hiljentymään ja pysähtymään, rukoilemaan, laulamaan ja kuulemaan Jumalan sanaa ja musiikkia. Olet lämpimästi tervetullut mukaan juuri sellaisena kuin olet!

Sinulla on myös mahdollista niin halutessasi osallistua raamatuntekstien lukemiseen, avustamiseen esirukouksessa, kolehdin keräämiseen tai ehtoollisessa avustamiseen. Ehtoolisen avustamiseen osallistuminen edellyttää pientä perehdyttämistä ja sen johdosta ota yhteyttä kirkkoherraan. Muiden palvelutehtävien osalta riittää, että kerrot halukkuutesi ennen jumalanpalvelusta papille.

Perhejumalanpalvelus - koko perheen juhla

Nelisen kertaa vuodessa järjestettävä perhejumalanpalvelus on suunnattu perheille, niin lapsille kuin vanhemmille ja isovanhemmille. Näihin jumalanpalveluksiin osallistuvat päiväkerholaiset lastenohjaajien kanssa laulaen tai jollain muulla pienellä esityksellä. Perhekirkossa ei hätkähdetä elämän äänistä: Naurusta, itkusta, hihkumisesta eikä edes uteliaiden pikkujalkojen töminästä.

Kinkerit

Hankasalmella pidetään kinkereitä eri kyläkunnilla alkuvuodesta, helmikuun alusta maaliskuun loppuun sijoittuvalla aikavälillä. Kinkereillä tavataan kyläläisiä, keskustellaan kirkollisista asioista ja läsnä ovat Raamattu, rukous, yhteislaulu ja Yhteisvastuukeräys.  Kinkereillä on teema, jonka äärellä ollaan. Kinkerit pidetään seurakunnan tiloissa tai kodeissa. Halutessasi järjestää kinkerit, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon.

 

 

 

Risti ja kesäiset pilvet
Pappi/vs.kappalainen

Viikkovapaat pääsääntöisesti ma ja ti