Kesän 2021 leirijakso - Partaharju (5.-12.7.2021)

Leiripaikka

Hankasalmen seurakunnan rippikoulun 2021 leirijakso toteutetaan Partaharjukeskuksessa (osoite Partaharjuntie 361, 76280 Partaharju), jossa käytössämme ovat monipuoliset ja viihtyistä leiritilat, jotka mahdollistavat työskentelyn erilaisissa pienryhmissä. Leiripaikka mahdollistaa myös erilaisten korona-rajoitusten huomioimisen monin tavoin. Viime kesän korona-kokemusten perusteella leirijakso myös ajoittuu ns. hyvään saumaan. (Leiripaikan näkymiin voit tutustua ennakkoon tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Opetus- ja ryhmätyötiloihin tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.) Ajoaika Hankasalmen kirkolta leiripaikkaan on n. 50min. Leiripaikka on kokonaisuudessaan savuton. 

Leirimaksu

Leirijakso osallistujamaksun laskut postitetaan alkukesästä ja leirimaksu (90€) tulee olla maksettuna ennen leirin alkua. 

Majoitustilat

Majoitus tapahtuu kolmen hengen huoneissa, joissa on omat vessat ja suihkut (majoitustiloihin voit tutustua ennakkoon tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä). 

Leirin päiväohjelma

Rippikoululeirin päiväohjelmaa jaksottavat yhteinen rukous ja ruokailut seuraavaan tapaan:

{herätys}

aamupala

aamuhartaus

aamupäivän työskentely

lounas

messu

kahvitauko

iltapäivän työskentely

päivällinen

illan työskentely

iltapala

illan rukoushetki

{hiljaisuus}

Iltaisin leiriläisillä on mahdollisuus saunoaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja uida. Hiekkarantaisella Salvos-järvellä on myös mahdollista kokeilla kanootilla melomista tai sup-lautailua. Maastopyöräilystä innostuneilla on mahdollisuus seikkailuihin Partaharjua ympäröivillä reiteillä (reittihin voit tutustua: luontopolkuLinkki avautuu uudessa välilehdessäMTB-reittiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, koko reittikartastoLinkki avautuu uudessa välilehdessä).  

Rippikoululaisen läheisillä on mahdollisuus (mikäli koronarajoitukset sallivat) vierailla leirillä kaikkina muina päivinä paitsi maanantaina 5.7. ja 12.7. (leirin aloitus ja lopetuspäivät). Vierailuaika on lounaasta päiväkahviin ja vieraiden toivomme osallistuvan messuun yhdessä leiriläisten kanssa. Lounasta ja/tai kahvia varten voi ilmoittautua edellisenä päivänä klo 14 mennessä. Vierailijoiden osalta lounas maksaa ??€/hlö ja kahvi ??€/hlö (maksu paikan päällä kortilla/käteisellä, hintatieto tarkentuu myöhemmin).

Leiriviikon kuulumisia on tarkoitus julkaista myös seurakunnan youtube-kanavan kautta. 

Leirielämän perussääntöjä

Leirielämä on vauhdikasta ja tiivistä, siksi kaikilta osallistujilta edellytetään sitoutumista yhteisiin sääntöihin. Jos leiriläinen toiminnallaan vaarantaa omaa tai toisten leiriläisten turvallisuutta tai leirielämä muusta syystä osoittautuu mahdottomaksi, hänet voidaan lähettää kotiin kesken leirin. 

Vetäjät, isoset sekä leiri-mummot ja -papat

Rippikoululeirin vetäjinä toimivat seurakunnan työntekijät (Mikko, Suvi-Orvokki, Katri, Anu, Heidi ja Helka + kesätyöntekijät), jotka vastaavat rippikoululeirin opetuksellisesta sisällöstä. Leirissä on kuitenkin kyse ennen kaikkea yhdessä jaetusta elämästä ja elämyksestä, joka ei olisi mahdollinen ilman innokkaiden isosten sekä leiri-mummojen ja -pappojen panosta.  

Konfirmaatio su 1.8.2021 klo 10

Vuoden 2021 rippikoululaiset on tarkoitus konfirmoida sunnuntaina 1.8. klo 10 messussa. (Mikäli korona-tilanne ja silloin voimassa olevat rajoitukset sallivat.)