Luottamushenkilöt - seurakunnan päättäjät

Seurakunnilla on laaja toiminnallinen ja taloudellinen itsenäisyys. Luottamushenkilöt käyttävät seurakunnissa ylintä päätösvaltaa. Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt ovat seurakuntalaisten valitsemia edustajia. He ovat mukana päättämässä, vaikuttamassa ja kehittämässä seurakunnan toimintaa kirkkovaltuustossa ja kirkkoneuvostossa.

Luottamushenkilöt valitaan vaaleissa aina neljä vuotta kestävälle kaudelle. Ehdolle seurakuntavaaleissa voi asettua 18-vuotta täyttänyt konfirmoitu seurakunnan jäsen. Äänestää seurakuntavaaleissa saa jo 16-vuotiaana.

Seurakuntavaalit järjestetään vuonna 2018 - olisiko sinun aika asettua ehdolle?

Haluatko vaikuttaa Hankasalmen seurakunnan asioihin?

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntasi kirkkovaltuustoon uudet, 19 päättäjää seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Sinulla on nyt mahdollisuus vaikuttaa oman seurakuntasi tulevaisuuteen!

Asetu ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin viimeistään ma 17.9. mennessä. Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta ja valitsijayhdistys on perusteilla. Otahan yhteyttä johonkin meistä:

-  Maarit Nisu, puh. 0400 596931, maarit.nisu@pp.inet.fi

-  Pirkko Matilainen, puh. 0400 552232, pirkko.liisa.matilainen@gmail.com

-  Arto Gustafsson, arto.gustafsson@hankasalmi.fi

-  Marja-Leena Kytölä, puh. 040 7506331, marlee.kytola@gmail.com

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

- täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
- on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
- antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
- ei ole vajaavaltainen

Seurakuntavaalit 2018