Seurakunnan uutisia, kolumneja ym.

Hautausmaantoimisto

Avoinna viikolla 17: ke-pe 24.-26.4. klo 8-10, puh. 040 844 2234

Virkatodistukset ja sukututkimukset Kuopion aluekeskusrekisteristä

Kuopion aluekeskusrekisteriin kuuluvat virkatodistusten ja sukututkimusten osalta 1.1.2019 alkaen Kuopion seurakuntien lisäksi Hankasalmen, Joroisten, Konneveden, Leppävirran, Pieksämäen, Rautalammin, Suonenjoen, Tervon ja Vesannon seurakunnat.

Aluekeskusrekisterien perustaminen liittyy Kirkkohallituksen valtakunnalliseen hankkeeseen, jossa kirkonkirjojenpidon tehtäviä pyritään keskittämään suurempiin yksiköihin. Keskittämisen mahdollistaa se, että lähes kaikki alueen seurakunnat ovat saaneet kirkonkirjojen digitoinnin sähköiseen muotoon valmiiksi.

Aluekeskusrekisteriin siirtyminen näkyy virkatodistuksia ja sukuselvityksiä tilattaessa. Niiden tilaukset tehdään jatkossa suoraan aluekeskusrekisteriin 1.1.2019 alkaen. Asiointi ei edellytä matkustamista paikan päälle, vaan asiakkaita palvellaan myös puhelimitse ja sähköpostin välityksellä. Tilauksiin on käytössä myös nettilomake. Hintoihin ei tule muutoksia.

Aluekeskusrekisteri palvelee asiakkaita kaikkina arkipäivinä, pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta, klo 9-15. Tilaukset nettilomakkeella, puhelimitse, kirjeitse tai käymällä paikanpäällä.

Yhteystiedot:

Postiosoite: Kuopion aluekeskusrekisteri, PL 1064, 70101 Kuopio

Käyntiosoite: Suokatu 22 B 2. kerros, Kuopio

Linkki yhteystietoihin ja nettilomakkeeseen löytyvät myös näiltä Hankasalmen seurakunnan sivuilta kohdasta info ja asiointi/virkatodistus ja sukututkimus

Kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto

Jos kirkkoherranviraston tai taloustoimiston aukioloajoissa tulee tilapäisiä muutoksia, niin niistä tiedotetaan täällä.