Hankasalmen kirkko

Kirkkotie 2, 41520 Hankasalmi
040 844 2236, suntio ke-su

Hankasalmen kirkko

Kirkko on käytössä pääsääntöisesti pääsiäisestä pyhäinpäivään ja joulun aikaan. Kesällä kirkko on avoinna 4.6.-10.8. klo 10-15 maanantaista perjantaihin. Juhannusaattona 22.6. suljettu. Muulloin avoinna jumalanpalveluksen aikana ja sopimuksen mukaan.

Kirkkoa käytetään jumalanpalveluksiin, kirkollisiin toimituksiin (mm. avioliittoon vihkiminen, vainajan siunaaminen) ja konsertteihin. Kirkossa on paljon kiitosta saanut akustiikka.

Jumalanpalvelus, pääsääntöisesti messu eli ehtoollisjumalanpalvelus, on sunnuntaisin klo 10, ellei tapahtumissa toisin mainita. Kirkon ollessa suljettuna talviaikaan pääjumalanpalvelukset ovat kirkonkylän seurakuntatalossa.

Josef Stenbäckin piirustusten mukainen puukirkko on valmistunut vuonna 1892 ja on pohjapiirustukseltaan ristinmuotoinen. Kirkko on remontoitu täydellisesti vuosina 1993-95.

Kirkkoon mahtuu n. 1300 henkilöä, kirkossa on urkuparvi. Alakertaan mahtuu n. 800 henkilöä.

Käytössä on ns. vanhat urut (v. 1899 hankitut 20 -äänikertaiset) ja v. 1988 kirkkoon ostetut urut sekä piano.

Kirkossa on yleisöwc-tilat ja invawc.

Pyörätuoliluiskat ovat pääovella ja kirkkosalissa pystyy liikkumaan pyörätuolissa ja myös alttarille on esteetön pääsy. Sakastiin ei pääse pyörätuolilla.

Varaukset kirkkoherranvirastosta:

Puh. 020 780 9860, sähköpostiosoite hankasalmen.seurakunta@evl.fi ja käynti- ja postiosoite Pappilantie 5, 41520 Hankasalmi

Kirkon oma parkkipaikka 20 autolle on aivan kirkon vieressä.  Mahdollista on käyttää tilanteen mukaan kunnan ilmaista parkkialuetta kirkon vieressä, tilaa on n. 50 autolle.

Kirkko sijaitsee Hankasalmen kirkonkylän keskustaajaman päätien, Keskustien, varrella.

Kirkkotie 2, 41520 Hankasalmi

Kesäiltamusiikkia keskiviikoisin kirkossa

Tule kesäiltana kirkkoon nauttimaan musiikista!

Kirkkotie 2, 41520 Hankasalmi

Pyörätuolikirkko