Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonissa ja muut seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Seurakunnan työntekijät ovat vaitiolovelvollisia.

Vaikeiden asioiden kanssa ei ole hyvä jäädä yksin, vaan niistä on tärkeää puhua jonkun kanssa. Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Jokaisella on joskus tilanteita, jolloin kokee olevansa umpikujassa, etteivät omat neuvot tunnu riittävän eteenpäin pääsemiseksi. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä.

Hankasalmen seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot saat tästä

Diakoniapäivystys

Diakoniapäivystyksen soittoaika on ma, ti ja ke klo 9-10, jolloin voidaan sopia asiakkaalle sopiva aika. Diakonissa Heidi Antikaisen puh. 040 844 2225 tai sähköposti: heidi.antikainen@evl.fi

Keskusteluapua ja kotikäynnit

Diakonissa ja papit tekevät kotikäyntejä. Voit pyytää heitä käymään kotonasi, jos sinun on hankala liikkua tai muuten koti on mukavampi paikka kohtaamiselle. Voit soittaa diakonissalle tai papille ja varata ajan. Sovittaessa papit ja diakonissa tuovat myös ehtoollisen kotiin.

Maksuton perheneuvonta

Tarjoamme maksutonta perheneuvontaa parisuhteeseen ja vanhemmuuteen liittyvissä kysymyksissä. Juttelemaan voit tulla puolison kanssa kahdestaan tai yksin.

Vastaanotto on seurakunnan virastolla, Pappilantie 5, diakonin huoneessa (oma sisäänkäynti talon vasemmassa päädyssä) kerran kuukaudessa.

Ajanvaraus Jyväskylän perheasiain neuvottelukeskuksesta ti, ke ja pe klo 12-14.30 puh. 014 334 7800. Huom! Ajanvarauksen puhelinnumero muuttuu 4.6.2018 alkaen: 044 774 7052.

Sivuvastaanottoa Hankasalmella pitää Merja Kangas Jyväskylästä. Merja on perheneuvoja, erityistason perheterapeutti ja psykoterapeutti.

Sururyhmä

Suruun liittyy monia kysymyksiä ja kipeitä tunteita. Haluamme tarjota läheisensä menettäneille mahdollisuuden kokoontua yhteen keskustelemaan menetykseen liittyvistä ajatuksista. Sururyhmä on tarkoitettu kaikille sureville, ikärajaa ei ole.  Sururyhmä kokoontuu syksyisin ja keväisin, seuraa ilmoittelua Hankasalmen sanomissa ja netissä. Ryhmät ovat luottamuksellisia ja jokaisen osallistujan on hyvä tiedostaa ettei ryhmässä jaettuja asioita puhuta muualla.

rukoilevat kädet